Smidigt och lättsålt för unga hockeyspelare

Kakorna gick som smör när hockeyspelarna i Kungälv skulle tjäna in pengar till sina matcher, cuper och resor. Men det var inte bara köpare och säljare som uppskattade konceptet – ett par fyrbenta vänner blev också lite extra glada.

Kungälv Hockey Team är ett lag med barn födda 2006. I år fyller alltså samtliga spelare – trettiofyra pojkar och en flicka – tio år. Sedan de slutade i den enklare hockeyskolan och övergick i mer organiserad lagverksamhet har det funnits stort behov av att samla in pengar till resor, cuper, anmälningsavgifter och så vidare, för att barnen ska få spela så mycket matcher som möjligt. En av de fyra föräldrar som engagerar sig i att lägga upp planer och hålla ordning på pengarna är Anna Brissman, vars son spelar i laget.

– Vi har haft en massa olika alternativ uppe på förslag, alltifrån kryddor till kläder och lotter, men i höstas bestämde vi oss för att testa kakförsäljning. Och det slog alla förväntningar måste jag säga – både för att det var så lätt att genomföra och för att det gav så mycket pengar. De flesta kan tänka sig att köpa hem kakor vare sig man är tjugo eller sjuttio, och vare sig man själv äter dem eller inte, säger Anna. 

Samtliga spelare deltog. De valde katalogförsäljning framför att ”sälja direkt”.

– Vi tänkte att det nog var mer framgångsrikt att låta kunderna välja vad de ville köpa, istället för att försöka sälja det vi själva hade bestämt. 

Första gången skickade alla föräldrar in sina beställningar till Anna, som sammanställde och vidareförmedlade till Kakservice. Andra gången, i våras, valde hon att istället registrera alla e-mejladresser, så att var och en kunde få en länk och lägga sin egen beställning. 

– Då kunde jag bara gå in på hemsidan och trycka på en knapp när jag såg att alla hade beställt, så sammanställdes beställningen automatiskt. Det var väldigt enkelt. Jag har inget att anmärka på när det gäller kontakten med Kakservice, tvärtom har allt gått väldigt smidigt och bra, säger Anna. 

Vid ett tillfälle uppstod en aningen oväntad incident, som dock kunde lösas utan problem. Hemma hos en av spelarna hade familjens två hundar inte kunnat motstå frestelsen, utan ätit upp innehållet i två kakburkar.

– Kakservice skickade nya burkar direkt. Så man får ju säga att de har varit väldigt flexibla, skrattar Anna.

Hittills har målet varit att dra in pengar till den löpande matchverksamheten. Men samtidigt finns tanken i bakhuvudet att laget om fyra år troligen ska åka på den för fjortonåringar traditionella resan till Kanada.

– Då gäller det att vi har sparat ihop ungefär en halv miljon om det ska täcka resa och uppehälle för alla spelare. Så det gäller att börja i tid, säger Anna.

Läs om hur du kan tjäna pengar till laget med hjälp av Kakservice

 

Kungälv Hockey Team -06

Total förtjänst 47.168:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar2 st
Antal deltagare35 st
Total förtjänst47.168 kr

Kontakta oss

  • Vardagar: 07.30-17.00
  • Kakservice AB
    Kunskapsgatan 9
    431 44 Mölndal
  • Miljödiplom
  • NPA
  • Friends företagsvän
  • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.