Med hjälp av kakor och knäcke till Öckerö

Fotbollslaget Jitex F06 längtade efter att få åka på sin första cup. Pengarna från försäljningen räckte till både cup och ett uppstartsläger i början av säsongen.

Det var i januari 2017 när de elvaåriga spelarna i Jitex F06 började prata om att åka på fotbollscup som mamma Elisabeth Cullbrand satte sig att leta på nätet: vad finns det för möjliga sätt för en förening att tjäna pengar? Tulpaner, salami, underkläder…

Jag tänkte på vad jag själv hade velat köpa, säger Elisabeth. Jag hade hört talas om Kakservice tidigare, om andra klubbar som varit nöjda över samarbetet och de lättsålda burkarna. Dessutom kände Elisabeth att det var någonting hon fick lust att ta tag i. Hon skickade frågan vidare till tränarna som tyckte att det lät som en bra idé. 

Jag ringde Kakservice. De var trevliga och verkade ha ordning och reda på sin verksamhet. Informations-materialet damp snart ner i brevlådan liksom säljkataloger. Kakservice rekommenderade två kataloger var till spelarna och det tyckte Elisabeth var ett bra antal. Sen var det bara att börja.

Enkel försäljning med ”Mina sidor”

Jitex F06 använde sig inte av några sociala medier alls utan gick på klassiskt vis runt bland villor och flerfamiljshus i Mölndal där klubben har sitt fäste. En och annan förälder tog upp beställningar på sin arbetsplats, men merparten av jobbet gjorde spelarna själva genom dörrknackning. 

Den nya funktionen "Mina sidor", där du som säljer kan hålla koll på försäljningen, var mycket uppskattad. Där kunde tjejerna hela tiden följa totalsumman och peppa varandra. Det var smidigt och verkligen sporrande, säger Elisabeth. Och för mig som kontaktperson var det väldigt enkelt. Jag behövde bara skicka ut en länk till var och en som skulle sälja, där de kunde redovisa burkarna de fått beställning på och i slutänden kunde jag bara klicka på skicka för att beställa alla burkar, säger hon.

Intäkten på drygt 31 020 kronor räckte till både ett träningsläger på Herkulesgården i Mölndal - och till den efterlängtade cupen Öbollen. 

Lättsålda produkter

Det var i början av juni som Jitex F06 drog iväg till Öckerö för att spela fotboll, umgås med varandra, träffa nya vänner, äta glass och bada. Två nätter på luftmadrass i sovsal bidrog ytterligare till att svetsa samman laget. En resa som inte hade blivit av utan intäkterna från försäljningen. Tjejerna hade verkligen väldigt roligt och tyckte det var väl värt arbetet, säger Elisabeth.

Hon tycker att det är en stor fördel att man själv kan välja försäljningsperiod, Jitex valde att sälja under bara två veckor och det fungerade jättebra. Att produkterna håller ett lågt pris är ett bra säljargument. Dyrare produkter tror jag är svårare, men 50 kronor är det många som nappar på.

 

Jitex F06

Total förtjänst 31.020:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar2 st
Antal deltagare22 st
Total förtjänst31.020 kr

Kontakta oss

 • Vardagar: 07.30-17.00
 • Kakservice AB
  Bifrostg. 44
  431 44 Mölndal
 • Miljödiplom
 • Zero mission
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.