Vi siktar mot både Falun och Prag

Tjejerna i innebandyklubben IBK Vänersborg vet att de måste samarbeta på planen för att vinna. Men utanför så är det inbördes tävling som gäller, men bara på kul. Pengarna de tjänar delar ju alla på, och de går till bra grejer!

– Vi ska först åka på cup till Varberg och sen till Jalas Cup i Falun. Men vi tänker långsiktigt också. När tjejerna är 13-14 brukar vi åka till Prag, så det är lika bra att börja spara till den resan också, säger Jani, aktiv förälder och tränare i klubben.

– Vi kör nog minst en gång på hösten och en gång på våren med Kakservice. Kakorna och godiset tar ju slut, så det brukar gå bra att komma tillbaka med jämna mellanrum.

–Vi satte inte upp några egentliga säljmål, utan valde att tjejerna fick göra som de ville. Men de är ju faktiskt ganska tävlingsinriktade, så de sporrade varandra att sälja. Och det gick ju väldigt bra.

– Jag tyckte det var spännande att sälja och prövade både att knacka dörr hos grannarna och att följa med min storebror på hans jobb en dag, säger Milwa, en av bandytjejerna. Det var superkul och jag lyckades sälja 78 burkar redan första dagen! 

Jani gillar att ha många bollar i luften och älskar innebandyn. Han har själv spelat i både Trollhättan och Vänersborg – lite av rivaler i dessa sammanhang. Numera bor han och hans familj i Vargön, strax utanför Vänersborg.

– Vargön är ju ett litet samhälle, och då finns ju alltid risken att flera klubbar säljer olika saker samtidigt. Då gäller det att sälja enkla grejer som alltid går åt och som är välkända. Och vi som föräldrar kan hjälpa till lite grann, till exempel att dela på Facebook och ta med säljkatalogen till fikarummet på arbetsplatsen.

– Tjejerna lärde sig snabbt hur de skulle sälja. Allt från att presentera sig och att vara tydliga med vart förtjänsten skulle användas till, men också att planera och hålla ordning och reda på beställningarna.

– Det verkar som att de flesta tyckte det var kul att sälja, och att det var smidigt att arbeta med Mina Sidor. 

– Det är ju extra enkelt att sälja något som man själv vill ha. Många tyckte att den nya produkten var jättegod, alltså Smillas Sursockrade! Men själv är jag från Finland, så jag älskar Kapten Pelles Sjörövarlakrits, skrattar Jani.

Janis tre bästa tips för att tjäna pengar till klubben:

 1. Välj något som är enkelt att sälja!

 2. Använd även webben för att sälja, t ex Facebook

 3. Att ta med säljkatalogen till jobbet är en väldigt bra grej

 

IBK Vänersborg F-09/10

Total förtjänst 16.950:-

Försäljningsfakta

Antal deltagare23 st
Total förtjänst16.950 kr

Kontakta oss

 • Vardagar: 07.30-17.00
 • Kakservice AB
  Bifrostg. 44
  431 44 Mölndal
 • Miljödiplom
 • Zero mission
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.