Äventyr i Göteborg för hela slanten

När fotbollstjejerna i Rönninge Salem F11 säljer kakor, godis och knäcke siktar de på nästa cup och drömmer om nya äventyr. Men ibland kan försäljningen leda till både fängelsehålor och Rabalder :-)

– Tjejerna har spelat ihop sedan de var fem-sex år gamla. Så de har verkligen blivit ett sammansvetsat lag, säger Åsa – fotbollsmamma i Rönninge Salem Fotboll F11. 

– Vi har träningar tre gånger i veckan och på helgerna spelar vi ofta matcher i S:t Eriks-cupen i Stockholmsområdet. Det tycker tjejerna är jätte-jättekul!

– Men vi spelar också matcher på andra orter och ibland blir det resor med övernattningar i stugbyar eller på hotell. Allt kostar ju pengar så visst finns det alltid behov att fylla på lagkassan. Men det gäller att hitta något som ger bra förtjänst.

– Vi har prövat att sälja produkter från flera olika aktörer, men det har inte blivit riktigt lika stor förtjänst som med Kakservice. Så för oss har det blivit ett förstahandsval att sälja kakor, godis och knäcke. Inte bara för att det är gott, utan för att det ger mer pengar! Och man kan sälja dem ofta, för de har ju faktiskt en viss åtgång, skrattar Åsa.

– Vi brukar bestämma oss för en försäljningsperiod på 2-3 veckor, så alla vet när de ska vara klara med sin försäljning. Det är också bra att sätta upp ett säljmål.

– Tjejerna är väldigt duktiga på att gå runt och knacka dörr, och vi använder även sociala medier där vi enkelt kan dela webbshoppen via ”Mina Sidor”. Även föräldrarna hjälper till genom att ta med säljkataloger till sina arbetsplatser – det brukar vara poppis!

– ”Mammas Chokladbollar” säljer bäst tror jag, och det är nog min egen favorit också. Eller förresten, kanske är det ”Kålles Kolabollar ”– den gillar jag också jättemycket, tillägger Åsa.

Senaste resan med laget gick till Göteborg och Gothia Hotel. Därifrån var det nära till en massa äventyr. Det blev utmaningar i fängelsehålor på Prison Island, rundtur på havet med Paddanbåtarna, djur, fiskar och vetenskap på Universeum och så förstås ett besök på Liseberg med allt från Radiobilarna till bergbanan Rabalder.

– Ha ha, tjejerna ville aldrig gå hem från Liseberg, jag tror vi var där tills de stängde. Vi hade det sååå bra alla dagarna – vilken upplevelse! Det blev en riktigt toppenhelg för oss. Tjejerna pratar fortfarande om resan och längtar redan till nästa, avslutar Åsa.

Åsas tre bästa tips för att tjäna pengar till laget:

1. När ungdomarna själva är ute och säljer, så känner köparna ofta lite extra för dem och stöttar därför gärna laget.

2. Föräldrar kan hjälpa till genom att ta med säljkataloger till jobbet och lägga i fikarummen – det ger väldigt bra försäljning.

3. Finns det möjligt att dela en webbshop, såsom Kakservice erbjuder, så är det riktigt bra. Det ger möjlighet att enklare sälja till släktingar och vänner som bor lite längre bort.

 

Rönninge Salem Fotboll F11

Total förtjänst 22.834:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar2 st
Antal deltagare17 st
Total förtjänst22.834 kr

Kontakta oss

 • Sommaröppettiderv26 - v27:  07.30 - 15.00
  v28 - v30:  08.30 - 15.00
  v31:  08.30 - 16.00
  v32:  07.30 - 17.00 (vanlig tid)

  Ha en fin sommar!
 • Kakservice AB
  Kunskapsgatan 9
  431 44 Mölndal
 • SUSA - Svensk Miljöbas
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.