Kakor och knäcke blev till Cuper

För ungdomarna i IFK Åmål Handboll U9-12 blev förtjänsten drygt 20 500 kronor första gången de sålde kakor, godis och knäcke från Kakservice. Pengar som gick till det som står allra högst på önskelistan – att åka på cup!

– Vi har tidigare testat att sälja flera olika produkter, och när en av mina ledare tipsade om Kakservice ville vi pröva det med, säger Frasse Ballester, sportansvarig och ”allt-i-allo” i IFK Åmål Handboll. 

– Skillnaden mellan Kakservice och det vi sålt förut är att det är snabb åtgång på kakor, knäcke och godis. De går bra att sälja flera gånger per säsong också, fortsätter Frasse.

Säljkatalogen användes flitigt när ungdomarna gick runt och knackade dörr för att ta upp beställningar. Men även föräldrarna gjorde en insats genom att ta med säljkataloger till sina jobb, där det gjordes en hel del beställningar.

– Ja, det var ju väldigt populärt. Det blev nog perfekt till eftermiddagsfikan på jobbet också antar jag, säger Frasse.

– Vi använde ”Mina Sidor”, vilket gjorde det väldigt lätt för mig som kontaktperson. Inga listor att hålla reda på och jag slapp räkna ihop allt – det gjordes automatiskt! Jag kunde bara trycka på knappen och skicka iväg vår beställning till Kakservice. Det var väldigt smidigt!

– Vi sålde rätt mycket av både knäcke och godis, och så VM-kakan förstås – den var väldigt populär. Men jag är ju en riktig godisråtta, så jag köpte några godisburkar själv också, skrattar Frasse. 

– I år var vi på Potatiscupen i Alingsås, men vi brukar även åka på cuper till både Uddevalla och Karlstad. Och det är ju det enda ungdomarna pratar om – de gillar verkligen att åka iväg på cuper! 

– Produkterna var både lättsålda och gav bra förtjänst, så vi kommer absolut fortsätta med Kakservice, avslutar Frasse med en blinkning.

Frasses tre bästa tips för att tjäna pengar till laget:

1. Produkterna ska sälja sig själva.

2. Det ska vara bra lönsamhet.

3. Du ska tycka om produkterna själv, och kunna stå för det du säljer.

 

IFK Åmål Handboll

Total förtjänst 20.525:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar1 st
Antal deltagare25 st
Total förtjänst20.525 kr

Kontakta oss

 • Sommaröppettiderv26 - v27:  07.30 - 15.00
  v28 - v30:  08.30 - 15.00
  v31:  08.30 - 16.00
  v32:  07.30 - 17.00 (vanlig tid)

  Ha en fin sommar!
 • Kakservice AB
  Kunskapsgatan 9
  431 44 Mölndal
 • SUSA - Svensk Miljöbas
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.