Mot Camp Nou med pengar laget tjänat på kakor

Tidigare har pengarna från kakförsäljningen tagit laget både till Danmark och Holland och i år är det träningsläger i Spanien som gäller.

– Vi har sålt Kakservices produkter i flera år och fortsätter eftersom de är så lättsålda och goda. Till och med vår tränare tycker om dem och uppmuntrar oss emellanåt att ta en kaka som återhämtning efter träningen, säger Pontus Olsson som ansvarar för lagets försäljning.

 – Kakor byggde denna kropp! ropar en av grabbarna i laget och springer trixande med en boll ut på gräsplanen.

– Han är lite av lagets pajas, men det ligger en hel del sanning i det han säger. Han är nog den som älskar kakor mest av alla i laget, kommenterar Pontus Olsson.

Myckleby IK hemmahör på ön Orust och laget består av ett drygt 20-tal killar i åldrarna 16 till 40 år. I år spelar laget i division 5 Bohuslän men hoppas på att få flytta upp till nästa säsong.

– Vi ligger just nu tvåa och med en seger till så avancerar vi och får spela mot både Bohuslän och Dalsland i division 4, säger Pontus och hans röstläge vittnar om självförtroende.

Säljer sig själva 

Som extra motivation inför säsongsstarten nästa vår planerar Myckleby IK att åka till Barcelona på träningsläger. Kanske blir det ett besök på Camp Nou för att se Barcelona spela. Tidigare år har laget besökt bland annat Holland och Danmark och ett stort tillskott till reskassan har killarna fått ihop genom att sälja kakor.

– Vi har sålt Kakservices produkter varje år sedan 2004 och är väldigt nöjd med dem. Burkarna är enormt lättsålda och de flesta av våra kunder köper av oss varje år, säger Stefan Ljungberg, mittback i laget. Det bästa sättet tycker jag är att ta med mig ett par provburkar till jobbet. Jag brukar sätta dem på fikabordet tillsammans med en beställningslista så säljer de nästan sig själva!

Populärast bland både lagmedlemmar och kunder är Mammas Chokladbollar och Lillebrors Bästa Kolablandning.

Flexibel beställning 

Totalt har Myckleby IK tjänat 55.589 kronor till sin lagkassa. De brukar börja med att beställa mellan 500 och 600 burkar och sedan skicka efter fler av de sorter som säljer bäst. För att få ihop hela summan till träningslägren arrangerar laget även en egen fotbollscup, organiserar minigolf och säljer en del andra produkter.

 Något som vi verkligen uppskattar med Kakservice är att vi kan göra extra beställningar efter hand och även få lämna tillbaka burkar som vi inte lyckats sälja, säger Pontus. Det ger en trygghet som gör att vi vågar prova nya kak- och godissorter utan att vara rädda för att få för mycket över.

Stödjer föreningen 

Ungefär hälften av lagmedlemmarna i Myckleby IK arbetar och resten studerar. De som jobbar säljer ofta till sina arbetskamrater. För övrigt är det framför allt familjemedlemmar, vänner och grannar som köper.

– Ibland känner de sig kanske lite tvungna att köpa för att de känner oss, men det är nog inte så farligt, säger Stefan med ett litet skratt. Jag tror framför allt att de köper av oss för att de vill stödja klubben men också för att de tycker om kakorna.

Kakglad tränare 

I år har laget fått en ny tränare, Peter "Erra" Eriksson som själv spelade i IFK Göteborg under lagets storhetstid i början av 1990-talet. Peter säljer inte själv något för laget, men köper gärna. Han tycker att det är bra att killarna engagerar sig och säljer kakor. Dessutom säger han att kakorna fungerar bra som återhämtning efter träningen.

– Ofta behöver kroppen lite snabba kolhydrater efter träningen så en eller två chokladbollar tycker jag är ok, säger han.

Myckleby IK

Total förtjänst 55.589:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar8 st
Antal deltagare25 st
Total förtjänst55.589 kr

Kontakta oss

 • Vardagar: 07.30-17.00
 • Kakservice AB
  Bifrostg. 44
  431 44 Mölndal
 • Miljödiplom
 • Zero mission
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.