SökMina sidorBeställ gratis infopaket

Information till lagledare och tränare
 

Genom att sälja Kakservice knäckebröd, kolor, kakor och chokladbollar så kan ni tjäna pengar till lagets cuper, träningsläger, resor och träningsmaterial. Kakservice produkter är populära och välkända vilket gör dem enkla att sälja. Varje kakburk har ett lågt pris vilket gör det lättare för barn och ungdomar att sälja. Alla burkar kostar 50 kr och laget behåller 18-21 kronor per burk vilket snabbt blir ett bra tillskott i lagkassan.

Det är vanligt att barn och ungdomar säljer mellan 20 – 40 st burkar på kort tid. Genom att ta hjälp av vänner, grannar och föräldrar så når ni snabbare ert mål med försäljningen. Många som har sålt en gång kan tänka sig att sälja igen vilket skapar laganda och positiv stämning i laget.

 
Så här går det till

 • 1

  Dela ut säljkataloger – Börja sälj

  Beställ infopaket och dela ut säljkataloger och gruppkodslänk till Mina sidor till alla i gruppen. Börja sälj till släkt, grannar och på arbetsplatser med säljkatalogen och webshopen.

 • 2

  Beställ och dela ut

  Er försäljning sammanställs automatiskt med Mina sidor och levereras till er inom 2-5 arbetsdagar. Dela ut burkarna till era kunder.

 • 3

  Räkna ihop vinsten

  När ni delar ut burkarna till era kunder tar ni samtidigt betalt. Vinsten behåller ni direkt. Nu är ni klara!

Beställ gratis infopaket

Infopaketet innehåller allt ni behöver för att starta. Säljkataloger, infobroschyr och en smakprovsburk.

Ni kan starta en försäljning precis när ni vill!

Beställ gratis infopaket

Så här lyckas laget med försäljningen

 

Säljlistan visar tips på bra försäljningsställen och exempel på hur mycket du kan sälja.

Din egen säljlista

Mamma & Pappa2 st
Farmor1 st
Grannarna5 st
Mammas jobb6 st
Pappas jobb5 st
Knacka dörr4 st
Totalt23 st

Använd digitala kanaler i er försäljning såsom: mejl, Facebook, Instagram och klubbens webbsida. Publicera att ni säljer kakservice produkter i de olika kanalerna. Berätta hur intresserade kommer i kontakt med er för att köpa era kakor, knäckebröd och godis. Be medlemmar, vänner och bekanta att dela era inlägg. Då får ni fler som stöttar er försäljning. Använd gärna bildmaterial på kakservice.se och informera om Kakservices sorter av kakor, chokladbollar och knäckebröd för att locka att fler köpare till er. 

"Vi bestämde oss för att testa kakförsäljning och det slog alla förväntningar måste jag säga – både för att det var så lätt att genomföra och för att det gav så mycket pengar."

— Förälder med tränare i Kungälv Hockey Team

Hur mycket vill ert lag tjäna?

* Genomsnittssäljaren säljer 23 burkar

IK BaltichovTotal förtjänst34.749 kr

Mina sidor – Här sköter ni enkelt lagets försäljning

Mina sidor är en personlig sida för ert lag som ni kan använda för att enkelt administrera er försäljning.
 

 • På mina sidor kan säljarna själva registrera sin försäljning.

 • Ni följer löpande er försäljning och ser vad laget har tjänat.

 • Försäljningen sammanställs automatiskt.

”- Allt fungerade perfekt hela vägen, mycket enkelt med Mina sidor. Alla i klassen kunde lätt själva lägga in sina beställningar och följa vad dom tjänat på nätet. Som kontaktperson underlättade det mycket. Vi kommer absolut sälja igen!”

— Kundcitat, NKI mars 2016

Lätt att sälja

– bra produkter är enkla att marknadsföra

Genom att på ett bra sätt planera och presentera hur försäljningen går till ger ni laget bästa förutsättningar för ett lyckat säljresultat. Som lagledare och tränare kan ni be föräldrarna i laget om hjälp med planeringen och genomförandet av försäljningen. Försäljning av Kakservice produkter är ett bra tillfälle för föräldrar att kliva in och delta i föreningsarbetet. Föräldrarna ser oftast mycket positivt på att ni som lagledare och tränare fokuserar på barnen och deras träning istället.

 

"Tjejerna turades om att övernatta hos varandra på helgerna och efter frukosten drog de på sig föreningsjackan och gick ut och knackade dörr. På kvällarna gick de igenom hur mycket de lyckats sälja. Inte en enda burk blev det över."

- Helena Lundh, förälder i Gymnastikföreningen Ling

 

Tips till föreningen

– viktiga punkter i försäljningen 

 • Sätt upp mål till försäljningen.

 • Kalla till informationsmöte.

 • Bestäm försäljningsperiod och slutdatum.

 • Leveransdatum till kunder.

 • Betalningsdatum till er kontaktperson.

 

Lägg upp en sektion på er lag- eller föreningsportal på nätet, ”Tjäna pengar till laget”. Det ger en bra spridning och bidrar oftast till fler sålda burkar. Här finns tips till texter och bilder att kopiera för att dela med vänner på digitala medier

Ett sortiment för alla smaker

– Kakor, chokladbollar, godis och knäckesticks

 

Alla burkar
säljs för
50krNi tjänar minst18 kr/burk

Konrads KalasknäckeKrispiga sticks med sesam och havssalt. Underbart goda som de är eller med lite smör på.

Mammas ChokladbollarChokladbollar med den där riktigt klassiskt goda smaken! Smaskiga och rullade i cocos är de försvinnande goda.

Lillebrors Bästa KolablandningEngelska kolor blandade med fruktkolor. Lillebror är en riktig finsmakare, och här är en mix av hans absoluta favoriter!

 

 

 

Av alla olika slags produkter som en förening kan välja att sälja för sin förening är Kakservice de mest effektiva. De är inte säsongsbetonade för exempelvis sommar eller jul, utan fungerar och efterfrågas hela året om. Alla behöver något gott till kaffet eller mellanmålet.  

Mormors Dubbla Chokladflarn är goda havreflarn med chokladfyllning. Pappas Punschbollar är arraksbollar rullade i cocos.

Knäckesticksen passar bra vid många tillfällen där hemma, välj bland Rosmaries Lantknäcke eller Konrads Kalasknäcke med sesam och havssalt.

Farfars Favoriter är en kaka med bitar av äkta belgisk choklad och mild vaniljsmak. Den gottsugne provar Dagnys Dammsugare med smarrig marsipan eller Lillebrors Bästa Kolablandning.

Vill ni också sälja våra populära produkter?

Beställ gratis infopaket

 

Så här hjälper du föreningen med försäljningen

När laget planerar en resa till en cup, tävling eller träningsläger kan du som lagledare eller tränare hjälpa laget att komma igång med sin försäljning. Det vanliga är att deltagare och föräldrar genomför försäljningen för laget. Här följer några bra tips till att lyckas med att samla mycket pengar till lagkassan.

Så här förbereder du försäljningen:

 • Anordna ett föräldramöte.

 •  Sätt delmål och slutmål.

 • Berätta om hur lagkassan ska användas.

 • Presentera hur försäljningen går till.

 • Bestäm försäljningsperiod, start och slutdatum.

 • Gå ut och sälj.

Kom ihåg att förmedla budskap om barnens och ungdomarnas starka sidor och inge känslan av att det är roligt och att de klarar av att göra det här. Det är roligt och enkelt att sälja Kakservice goda kakor. 

Du som är skolledare eller förälder till ungdom i en skolklass som funderar på att samla till en skolresa kan läsa mer hur ni kan tjäna pengar till klassen.

Föreningens förtjänst

Ju fler produkter föreningen säljer
– desto högre förtjänst per produkt

Burkarna kostar 50 kronor styck för din kund och er förening tjänar minst 18 kronor per burk.

Er förtjänst 36-42%

Antal sålda burkarFörtjänst per burk
Från 3518 kr
360-19 kr
450-20 kr
700-21 kr

Följ försäljningen, peppa och coacha ungdomarna 

Följ försäljningen genom att prata i laget om hur det går under försäljningsperioden. Förmedla gärna hur mycket förtjänst de hittills har gjort. Berätta hur mycket som fattas för att de ska nå målet. Peppa dem att sälja och leverera kakorna. Kom ihåg att påminna om lagets gemensamma mål och hur viktigt deras engagemang är. Ge dem beröm för vilket fint ansvar de bidrar med på ett positivt sätt.  

Tryggt att veta
 

 • Starta när ni vill
  Det kostnadsfria infopaketet innehåller allt ni behöver för att starta en försäljning.

 • Snabba leveranser
  Burkarna levereras till er inom 2-5 arbetsdagar.

 • Bra hjälpmedel – Mina sidor
  Enkel hantering för dig som kontaktperson och för säljarna i gruppen.

 • Inga utlägg – Fri returrätt
  Ni har 30 dagars betalningstid och fri returrätt.

 • Personlig support
  Ring oss gärna på 031-27 22 20. Vi finns här för dig mån‑fre 07.30‑17.30.

Kontakta oss

031-27 22 20 info@kakservice.se SMS: 0730-12 22 20 Vardagar: 07:30-17:30

Kakservice AB
Bifrostg. 44
431 44 Mölndal

Läs mer

Sidor

Om Kakservice:

Sedan starten 1984 har vår affärsidé varit ett erbjuda skolklasser och lag ett enkelt och riskfritt sätt att tjäna pengar.

Förtjänsten används till gemensamma mål såsom klassresor och träningsläger. Vi har genom åren haft över 62 000 grupper som samarbetat med oss, och tillsammans har de tjänat mer än 350 miljoner som bidragit till många roliga aktiviteter och minnen.