SökMina sidorBeställ gratis infopaket

Säljtips – så här säljer ni mer

Vi vill att det ska gå så enkelt som möjligt för er att sälja. Många av våra lag och skolklasser som har sålt säger att produkterna nästan säljer sig själva. Därför är det viktigt att ni på ett enkelt sätt kan nå ut till så många som möjligt och visa upp sortimentet för att lyckas med er försäljning. 

Lag som är framgångsrika med sin försäljning berättar att det ger mycket bra resultat att ta  hjälp av vänner och bekanta. Be dem ta med sig säljkataloger till sina arbetsplatser och vänner så får du stor hjälp med din försäljning. Många vill gärna köpa Kakservice kakor, knäckebröd och godis för att det är gott och att det finns produkter som passar de flesta hushåll. 

Så här hittar du dina kunder

Besök släkt och vänner

Ta med säljkatalogen till de du känner väl, exempelvis släkt, vänner och bekanta. Kakorna, knäckesticksen och godisburkarna är lättsålda och efterfrågade och det brukar finnas många som vill handla bara de får möjligheten att beställa. Tänk om alla du känner köper 3-5 burkar var, då blir det snabbt många sålda burkar.     
 

Sälj på föräldrars och bekantas arbetsplatser

Föräldrar och vänners arbetsplatser är bra ställen att sälja på. Här kan du t. ex. låta en säljkatalog ligga i fikarummet under några dagar så alla på arbetsplatsen hinner beställa. Det finns flera säljare som sålt 20-50 burkar på en och samma arbetsplats.
 

Besök dina grannar

Att besöka sina grannar brukar också vara framgångsrikt. Besök inte bara de närmaste grannarna utan gärna hela området där du bor. Glöm inte att berätta att de stödjer dig och ditt lag/klass genom sitt köp.

Ta hjälp av familj och vänner – dela ut säljkataloger

Många lag/skolklasser som har sålt Kakservice produkter säger att de nästan säljer sig själva, speciellt om man låter kunderna få kika i säljkatalogen. Låt gärna familj och vänner ta med sig en säljkatalog till sina arbetsplatser och visa upp så når ni ut till ännu fler.

“Det visade sig gå jättelätt att sälja, så alla i klassen var väldigt positiva. Vi själva har ganska stor släkt och jag tog även med en säljkatalog till jobbet..”

- Annelie, kontaktperson Tingsholmsgymnasiet

För dig som redan fått infopaketet och endast vill ha fler säljkataloger

Dela via Facebook

Nå fler kunder med sociala medier

Om du har en Facebooksida kan du där posta ett inlägg om att du just nu säljer våra produkter. Enklaste sättet är att dela produktsidan på kakservice.se genom att klicka på knappen "Dela Kakservice..." och sen skriva en egen säljande text. Berätta gärna vad ditt lag eller din klass ska ha pengarna till och hur länge kunderna kan beställa av dig. 

— Elev i Kärraskolan, förtjänst 9460 kr.

”Jag sålde via Facebook och det gick jättebra. Min mamma delade mitt inlägg från min sida och sen delade någon av hennes vänner från hennes sida, för min mamma skrev att jag behövde hjälp med att sälja. På det sättet fick jag jättemycket beställningar.”

- Elev i Kärraskolan, förtjänst 9460 kr.

Vill ni också sälja våra populära produkter?

Beställ gratis infopaket

Bra försäljningsargument

För att lyckas med din försäljning är det bra att träna in några försäljningsargument som du presenterar när du ska sälja chokladbollar, knäckesticks eller några andra produkter. 

Här är några tips:

  • Berätta vad ditt lag/klass sk a använda pengarna till, exempelvis ett träningsläger eller en klassresa.

  • Säg att de stödjer ert lag/klass genom sitt köp.

  • Visa upp säljkatalogen och säg att burkarna endast kostar 50 kr styck.

  • Berätta att det finns allt ifrån kakor, knäckebröd till godis - något för alla!

  • Produkterna är förpackade i fina burkar – utmärkta som present.

  • Leverans hem till dörren.

Låttsållda produkter till bra pris

“Kakservice har lättsålda produkter till bra pris. Det är inte säsongsbundet utan går att sälja när som helst under året. Många som handlade kommenterade också askarnas fina motiv, vilket gör att de uppskattas mycket”

- Kundcitat, NKI april 2017

Dela via lagets portal och sociala medier

På Instagram och i andra sociala medier kan ni enkelt nå fler vänner och bekanta för att sälja mer kakor, knäckebröd och chokladbollar. Där når ni på ett naturligt sätt era vänner och kan posta bilder med egna säljande texter. Be gärna vännerna att dela era inlägg så får ni ännu fler köpare.  

Det är framgångsrikt att använda lagets hemsida eller en lagportal t.ex. laget.se, Sportnik.se, svenskalag.se och liknande. För skolklasser är klassens hemsida på exempelvis en skolportal bra att synas på. Använd personliga bloggar som sköts av läraren, skolledaren, tränaren eller lagledaren. Bloggarna når personer som är engagerade i verksamhet och som gärna hjälper till.

 

Lagets/klassens portal – exempel på postning

 

Hej! 

Nu säljer vi kakor, knäckebröd och godis för att tjäna pengar till laget. Hjälp vårt lag, [t ex Älmhults IF, f -02] att samla pengar till nästa cup [skriv gärna exakt vilken cup],  genom att köpa goda kakor, chokladbollar, godis eller knäckebröd.

Så här goda kakor, chokladbollar, godis och knäckebröd kan du beställa av oss.

 

Som du ser finns alla alternativ från den godissugne till den mer kostmedvetna. Varje burk kostar 50 kronor (vårt lag får minst 18 kronor). Maila, sms:a eller ring din spelare [fotbollsspelare, handbollsspelare, …] nu så att du hinner med innan hens nästa beställning från Kakservice.

Tack för att du hjälper oss!

/[laget, föreningen eller klassen]

 

Säljmaterial – att beställa eller ladda ner

Här finner du allt säljmaterial som ingår när ni startar en försäljning, allt från infopaket, säljkataloger, företagskvitto, informationsbroschyr till dig som kontaktperson.
 

 
Film - Så här går det till
 

Gratis etiketter – tacka kunderna för deras stöd

Det är alltid roligt att kunna visa sin uppskattning till de som har handlat. Ni kan därför om ni vill skapa en helt egen etikett med er förening/skolas namn och logotyp på. Etiketterna beställer ni samtidigt som ni beställer era burkar.

 

Gratis etiketter – tacka kunderna för deras stöd

Vårt bästa tips!

Fråga de som köpt av dig om de känner någon annan som också skulle vilja köpa kakor, knäckebröd och godis av dig. Använd personen du köpt av som referens så säljer du enklare.

Lycka till med försäljningen /  Kakservice 

 

Kontakta oss

031-27 22 20 info@kakservice.se SMS: 0730-12 22 20 Vardagar: 07:30-17:30

Kakservice AB
Bifrostg. 44
431 44 Mölndal

Läs mer

Sidor

Om Kakservice:

Sedan starten 1984 har vår affärsidé varit ett erbjuda skolklasser och lag ett enkelt och riskfritt sätt att tjäna pengar.

Förtjänsten används till gemensamma mål såsom klassresor och träningsläger. Vi har genom åren haft över 62 000 grupper som samarbetat med oss, och tillsammans har de tjänat mer än 350 miljoner som bidragit till många roliga aktiviteter och minnen.